Underhållsplan: Beställ en kostnadskalkyl och få en underhållsplan på köpet

Passa på – just nu bjuder vi på en underhållsplan när du beställer en kostnadskalkyl. 

Från och med 2024 gäller nya lagkrav på en underhållsplan som innefattar fastighetens underhålls- och återinvesteringsbehov de kommande 50 åren. 

En bra underhållsplan, innehållande handlingsplan samt budget, ger en trygghet för bostadsföreningen. Den sparar tid, sänker kostnaderna, bevarar värdet på bostäderna och kan sänka föreningens räntekostnader, även om styrelsen förändras över tid.

Till den ekonomiska planen ska det från och med 2024 bifogas en 50-årig teknisk underhållsplan, som innefattar fastighetens underhålls- och återinvesteringsbehov de kommande 50 åren. För en befintlig bostadsrättsförening finns inga uttryckliga lagkrav på underhåll. Men det är styrelsens ansvar att ha kontroll över fastighetens underhållskostnader. Eftersom styrelsen i en bostadsrättsförening byts ut med jämna mellanrum underlättar det att ha en underhållsplan att förhålla sig till.

Vi gör 50-åriga underhållsplaner, som dessutom innehåller ett förslag till budget, så att föreningen kan finansiera planerat underhåll.

Har ni redan en underhållsplan, kan vi hjälpa er med att upprätta en hållbar budget för att finansiera ert planerade underhåll – utan att behöva chockhöja era avgifter. Kontakta oss om ni vill att vi medverkar vi ert styrelsemöte.

Kontakta oss gärna för mer information

Liselotte Käll
liselotte.kall@geddafast.se

0738-064802

Läs också